Koudwatertraining

IJsbad

Wil jij alleen, met je vrienden of familie weerbaarder worden door zelf je weerstand te kiezen?

Het zal ongeveer een uur duren, dit hangt af  van het aantal deelnemers

Wat krijg je? Afhankelijk van het weer, een warming-up en stretching en uiteraard mentale begeleiding, maar je moet zelf de keuze maken. Lukt het niet, dan probeer je het gewoon nog een keer, ik ben er voor je om jou te begeleiden.

Wat is de temperatuur van het ijsbad? KOUD! Tussen de 5 en 10 graden ongeveer.

Wat heb je nodig? Zwemkleding, handdoek, makkelijke kleding aan i.v.m. warming-up en stretching. Een goede dosis motivatie en zelfvertrouwen en anders help ik jou daarmee.

Koude training

Koude Training ken je wellicht wel door het werk van Wim Hof. Zijn werk komt uit het Tibetaanse boedhisme. Koude training heeft ontzettend veel voordelen. Koude Training is de manier om je immuunsysteem te versterken.

Het immuunsysteem van de mens bevindt zich door het gehele lijf, onder andere in je darmen, huid, luchtwegen, bloed en lymfestelsel. De onderdelen van het immuunsysteem communiceren met elkaar met als doel om bedreigingen voor het lichaam snel onschadelijk te maken. We hebben een aangeboren immuunsysteem en een immuunsysteem dat je zelf kunt ontwikkelen. Deze laatste komt aan bod tijdens de koude training.

Wij zijn in onze westerse maatschappij de connectie met de elementen van de natuur en de bijbehorende kracht kwijt geraakt. Zelden tot nooit worden we blootgesteld aan de elementen van de natuur. We leven in een warm huis met warme kleding en zijn beschermd tegen natuurlijke stressoren. Van de andere kant ontwikkelen wij onze eigen gecreëerde stressoren zoals overdenken, verkeerde voeding en te weinig bewegen. Ons mentale en fysieke stelsel verzwakt hierdoor waaronder ook ons immuunsysteem. Dit komt omdat we niet uitgenodigd worden onze oerkracht te ontdekken én te gebruiken.

Het gevolg is een groeiend aantal (zelf veroorzaakte ziektes), overgewicht, diabetes, depressies, burn-outs, stemmingsstoornissen, angsten en andere psychische problemen. Naast de psychische problemen zorgt onze comfortabele, én dus schadelijke leefstijl, voor veel fysieke problemen. Hart- & vaatziekten zijn momenteel doodsoorzaak nummer 1. Leefstijlgebonden Diabetes II en overgewicht zijn ook problemen die we op éérst eigen kracht kunnen aanpakken zonder medicatie. Kanker, Artritis, astma en ziekte van Crohn zijn ook allemaal een gevolg van een ontregeling van het immuunsysteem, endocriene systeem en het hormoonstelsel. Deze ontregelingen zijn het gevolg van ongecontroleerde ontstekingen.

We hebben veel meer controle over ons brein en lichaam dan dat je zou denken. Het start allemaal met jouw zin in het leven. Door een bewuste ademhaling krijgen we toegang tot de neurologische aspecten van ons bewustzijn. Nadat je 10 dagen met koud water traint, zal het bloed weer tot het diepst van je hersenen stromen, zodat je jouw ware potentieel kunt ontvouwen. Start vandaag nog met de koude training.

De 11 Voordelen Van Koude Training

 1. Brengt bloed naar de haarvaten;
 2. Reinigt de bloedsomloop;
 3. Vermindert de bloeddruk op inwendige organen, spoelt interne organen door en geeft ze een nieuwe voorraad bloed;
 4. Versterkt het parasympatische en sympathische zenuwstelsel;
 5. Contractie van de spieren en zorgt ervoor dat ze gifstoffen sneller verwijderen;
 6. Brengt de kracht van weerstand en weerbaarheid naar het lichaam;
 7. Versterkt de slijmvliezen;
 8. Houdt de huid jong en glanzend;
 9. Voorkomt dat het lichaam een extra laag vet ontwikkelt, die de lever aantast;
 10. Brengt alle klieren in evenwicht;
 11. Bloedsomloop en zenuwproblemen kunnen worden voorkomen door regelmatige koude douches.

 

Effecten koude training

 • Je hartslag zal dalen, waardoor ons hart structureel minder hard hoeft te werken en we daardoor minder stress ervaren.
 • Je krijgt toegang tot je limbisch systeem, dat je geheugen en emoties reguleert.
 • Je kunt toegang krijgen tot jouw hersenstam en het grijze gedeelte in ons hersenen wat de pijnsignalen van de hersenen reguleert.
 • Als de neurologische kanalen weer tot stand worden gebracht, kunnen we pijn verdragen dankzij de afgifte van opioïden (pijnstillers) die ons een euforisch gevoel geven zonder stress.

Reserveer jouw koudwatertraining!

[ameliaevents type=’list’ tag=’IJsbad’]

Heb je een koudwatertraining gehad? Laat weten wat je ervan vond en laat een review achter op Google.